L - luska...

Luska v našem žargonu pomeni "kot očesna leča tanka plast porcelana, ki se jo nalepi na sprednjo oz. vidno stran zoba zato, da se spremeni videz, barvo in deloma obliko zoba".


Izdelava luske največkrat zahteva minimalno obdelavo zoba s svedrom, vendar maksimalno natančno in mirno roko. Tudi odtiskovanje in kasnejša izdelava zobnega modela v zobnem laboratoriju zahteva enako mero natančnosti. Nasploh je luska to, kar je nekoč bila klasična polna porcelanska prevleka ali Jacket krona – vrhunec umetnosti in lepote izdelka ter dokaz velike spretnosti in natančnosti tako zobozdravnika kot zobotehnika in je zato izdelek z visoko ceno.


Iz ZDA je k nam, po želji za čimprejšnjim zaslužkom, pod pretvezo ugoditi pacientu in mu narediti čim cenejšo in hitrejšo lepotno preobrazbo zob, prišla metoda tovarniško izdelanih lusk iz kompozita, ki se jih v ordinaciji samo prilagodi. Sistem se imenuje SNAP-ON smile. Tovrstni izdelki nikakor niso primerljivi s pravo lusko. Le-ta je izdelana iz najboljšega porcelana, ročno in strogo individualno po meri pacienta.


Za več informacij glej pod črko B, C, I, J, K.

Pojdi nazaj

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki