Svetovni dan ustnega zdravja

Svet evropskih zobozdravnikov (CED) z veseljem naznanja, da smo 12. septembra praznovali svetovni dan oralnega zdravja. Ob svetovnem dnevu oralnega zdravja evropski zobozdravniki poudarjajo, da oralno zdravje močno vpliva in je vplivalo na naše splošno zdravstveno stanje. Sporočila zobozdravnikov morajo biti zato redno vključena v splošno promocijo zdravja na nacionalni in evropski ravni. Izvesti je treba interdisciplinarne in celostne pristope za zdravstvo, z izboljšanim izobraževanjem, komunikacijo in sodelovanjem med zdravniki in drugimi zdravstvenimi poklici, da se bolnikom zagotovijo informacije v skladu z najboljšo možno oskrbo. Zobozdravstveno oskrbo je treba priznati kot sestavni del zdravstvenega varstva in dobrega oralnega zdravja vseh evropskih državljanov ter je ne smemo žrtvovati v teh časih fiskalne strogosti in zmanjševanja proračunskih sredstev.


Svet evropskih zobozdravnikov je evropsko neprofitno združenje, ki zastopa več kot 340.000 zobozdravnikov in prek 32 nacionalnih zobozdravstvenih združenj in zbornic iz 30 evropskih držav. Njegovi glavni cilji so spodbujati visoke standarde oralnega zdravstvenega varstva in varnosti pacientov ter učinkovito usmerjeno strokovno prakso po vsej Evropi, vključno z rednimi stiki z drugimi evropskimi organizacijami in institucijami EU.(vse napisano povzeto iz internega glasila ZZS)

Pojdi nazaj

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki